Optometrie

Uw ogen - onze zorg

Bij Van Essen Optiek bent u verzekerd van de beste oogzorg. U kunt bij ons terecht voor oogonderzoek, oogcontroles en een persoonlijk advies.

Optometrie

Tijdens een optometrisch onderzoek wordt bekeken of uw ogen zowel aan de binnen- als buitenzijde gezond zijn door middel van een vakkundig oogonderzoek. Onze optometrist beoordeelt als uw ogen niet optimaal functioneren wat het gewenste plan wordt waarin uiteraard ook uw wensen meegenomen worden. Daarnaast adviseert onze optometrist over optische hulpmiddelen en meet deze eventueel aan.

Door goede regionale afspraken kan de optometrist u ook rechtstreeks doorverwijzen naar de oogarts.

Droge ogen

Veel mensen hebben last van droge ogen, de klachten kunnen toenemen door droge lucht, wind of veranderingen in uw gezondheid of eetpatroon. Onze optometrist diagnosticeert door middel van verschillende testen droge ogen en stelt een persoonlijk plan op voor eventuele behandeling.

Ooglaseren en implantlenzen

Van Essen Optiek is partner van Eyescan waarmee wij uw ogen onderzoeken of deze geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling of implantlenzen en of uw verwachtingen kloppen bij de behandeling. Tijdens dit onderzoek worden uw ogen volledig onderzocht, zowel van binnen als van buiten. Na een behandeling bij Eyescan komt u bij onze optometristen op controle voor de gewenste nazorg.

Bij Eyescan kunt u terecht voor ooglaseren en implantlenzen. Gerenommeerde oogartsen voeren deze behandelingen uit met de nieuwste technologieën. Voor meer informatie over ooglaserbehandelingen en implantlenzen informeren we u graag in onze winkel.

Oogmeting
Glazen slijpen
BlephEx

BlephEx is een methode voor de behandeling van blepharitis (ook wel ooglidontsteking) en droge ogen. Op veilige, effectieve en pijnloze wijze wordt uw ooglid gepolijst en uw wimpers gereinigd. Schilfers en talg worden hiermee afgebroken, waardoor de biofilm gereinigd wordt. De bijkomende symptomen als jeuk, droge ogen, zandkorrelgevoel en geïrriteerde ogen worden verminderd.

BlephEx kan ook als preventieve behandelmethode worden ingezet, om (terugkerende) blepharitis, droge ogen, een meiboomklierdysfunctie, hoornvliesontsteking of discomfort bij contactlensdragers te voorkomen.

EyeLight

EyeLight werkt met twee technologieën die elkaar versterken: namelijk IPL en Lichtmodulatie. Deze combinatie zorgt voor het beter functioneren van de meiboomkliertjes. Hierdoor ontstaat een betere afgifte van natuurlijk talg.

IPL (Intense Pulsed Light)

IPL is een hoog intensiteit pulserend licht waarmee de binnenkant van het ooglid wordt bereikt. Hierdoor is het mogelijk om slecht werkende meiboomklieren (talgklieren) en ontstoken oogleden te behandelen. Door de warmtepulsen worden indirect de meiboomklieren geprikkeld en talgblokkades opgelost. De meiboomklieren produceren hierdoor betere talg wat een beschermend olielaagje verzorgd op het oog. Op deze manier houdt het oog beter vocht vast. Deze behandeling duurt enkele minuten.

Lichtmodulatie

Lichtmodulatie wordt toegepast door middel van een warmtemasker met rood LED-licht. Lichtmodulatie zorgt voor de aanmaak van collageen en elastine. Daarnaast zorgt het voor een onderhuids warmte-effect, welke het bovenste en onderste ooglid van binnenuit verwarmt. Hierdoor wordt het talg in de meiboomkliertjes dunner. Deze behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

De behandeling van IPL en lichtmodulatie is geheel pijnloos en veilig. Deze behandeling bestaat uit gemiddeld twee tot vier sessies. Een sessie duurt ongeveer dertig minuten. Na de behandeling kunt u uw normale activiteiten direct hervatten.

Rijbewijskeuring

Heeft u van het CBR een verwijzing en een formulier voor de oogarts ontvangen? Dan kunt u bij ons terecht voor deze keuring.

Waarom een extra keuring? Er zijn verschillende redenen waarom het CBR een oogheelkundige keuring kan vragen:

  • Bij een te lage gezichtsscherpte
  • Suikerziekte
  • Mogelijk aanwezig zijn van een gezichtsveld beperking (glaucoom of een hersenaandoening)
  • Progressieve netvliesaandoening

De rijbewijskeuring wordt door een van onze optometristen uitgevoerd en onderzoekt uw ogen op alle aspecten die noodzakelijk zijn om veilig deel te nemen aan het verkeer. Na dit oogonderzoek versturen wij alle bevindingen digitaal door naar een oogarts welke advies uitbrengt aan het CBR.

Het CBR beslist of, en voor hoe lang, uw rijbewijs verlengd word. Het CBR koppelt de uitslag zelf aan u terug.

Gezichtsveldonderzoek Esterman voor CBR

Ook voor een aanvullend gezichtsveldonderzoek kunt u bij ons terecht

Bij een aantal aandoeningen kan het gezichtsveld aangetast worden wat nodig is om het verkeer goed te kunnen overzien. Het CBR zal een gezichtsveldonderzoek eisen voordat het beslist of u deel mag nemen aan het verkeer.

Rijbewijskeuring

Tarieven

Optometrie  
Optometrisch onderzoek € 75,00
Optometrisch vervolg € 50,00
Droge ogen intake € 50,00
Contact oogdrukmeting € 35,00
BlephEx behandeling € 105,00
Expressie klieren van meiboom en lichtmodulatie € 105,00
IPL & Lichtmodulatie € 125,00
CBR keuringen  
CBR keuring € 110,00
CBR esterman € 60,00

Hoe snel kunt u bij ons terecht?

Voor een optometrisch onderzoek kunt u binnen 7 dagen terecht bij een kwaliteit geregistreerde optometrist. Bij twijfel of uw klachten kunnen wachten tot uw afspraak, raadpleeg https://www.thuisarts.nl/ .

Voor klachten die niet kunnen wachten tot uw afspraak neemt u contact op met uw huisarts of huisartsenpost.

Heeft u onverhoopt een klacht?

Uiteraard doen we ons uiterste best om u de beste oogzorg te bieden. Toch kan het toch gebeuren dat u niet tevreden bent over onze producten of dienstverlening. Wij willen u vragen uw klacht digitaal te melden via oogzorg@vanessenoptiek.nl. We willen u vragen in uw e-mail aan te geven wat uw klacht is, hoe en wanneer deze ontstond en wat volgens u een gezamenlijke oplossing kan zijn. Binnen uiterlijk twee weken nemen wij contact met u op om een afspraak te maken om uw klacht te bespreken en/of onduidelijkheden weg te nemen. Een gesprek met de betreffende medewerker leidt vaak al tot een oplossing.
Blijft u na contact en/of een gesprek zitten met de klacht, dan kunt u een klacht indienen bij het Klachtenloket Paramedici.

Afspraak maken?

Ons team adviseert u graag persoonlijk over optometrie, orthoptie of andere oogzorg. Voor oogzorg werken wij alleen op afspraak. We helpen u graag.

0478 512 567
Johan
Johan
© 2024 - Van Essen Optiek
Created by LR Internet