Oogzorg

Uw ogen - onze zorg

Bij Van Essen Optiek bent u verzekerd van de beste oogzorg. U kunt bij ons terecht voor oogonderzoek, oogcontroles en een persoonlijk advies.

Optometrie

Tijdens een optometrisch onderzoek wordt bekeken of uw ogen zowel aan de binnen- als buitenzijde gezond zijn. Onze optometrist beoordeelt als uw ogen niet optimaal functioneren wat het gewenste plan wordt waarin uiteraard ook uw wensen meegenomen worden. 

Door goede regionale afspraken kan de optometrist u ook rechtstreeks doorverwijzen naar de oogarts.

Ga naar Optometrie

Orthoptie

Tijdens een orthoptisch onderzoek wordt bekeken of er scherp zicht is met beide ogen. Buiten deze balans in scherpte word in het orthoptisch onderzoek de oogstand en oogbewegingen bekeken. (scheelzien, dubbelzien en een lui oog).

De orthoptist onderzoekt ook de brilsterkte,  met name bij kinderen. Indien nodig zal de orthoptist de ogen druppelen.

Ga naar Orthoptie

Ooglaseren en implantlenzen

Onderzoek

Van Essen Optiek is partner van Eyescan waarmee wij uw ogen onderzoeken of deze geschikt zijn voor een ooglaserbehandeling of implantlenzen en of uw verwachtingen kloppen bij de behandeling. Tijdens dit onderzoek worden uw ogen volledig onderzocht, zowel van binnen als van buiten. Na een behandeling bij Eyescan komt u bij onze optometristen op controle voor de gewenste nazorg.

Bij Eyescan kunt u terecht voor ooglaseren en implantlenzen. Gerenommeerde oogartsen voeren deze behandelingen uit met de nieuwste technologieën. Voor meer informatie over ooglaserbehandelingen en implantlenzen informeren we u graag in onze winkel.

OOGplan

Bij Van Essen Optiek vinden we dat iedereen de beste oogzorg verdient. U kunt uw oogzorg onderbrengen in ons OOGplan. Door middel van een servicecontract blijven uw ogen regelmatig onder controle bij onze oogspecialisten. Zo kunt u ook in de toekomst blijven genieten van een zo optimaal mogelijk zicht.

Elke zes maanden controle

Elke zes maanden komt u bij een van onze oogspecialisten op controle. De aanleiding kan heel divers zijn: contactlenscontrole, droge/natte ogen, suikerziekte, hoge bloeddruk, maculadegeneratie, glaucoom, controle na een behandeling, myopie-management (bijziendheid), hoornvliesafwijkingen, OCT-onderzoek (maakt de verschillende lagen zichtbaar van uw netvlies en hoornvlies) en fundusfotografie (hierbij maken wij foto’s van de binnenzijde van uw ogen).

Twee controlemomenten

U kunt naast de zes maandelijkse controlemomenten gebruik maken van twee extra controlemomenten.

Kosten

De kosten voor het OOGplan bedragen €9,95 per maand. Behandelingen zoals BlephEx en IPL vallen buiten deze overeenkomst. De overeenkomst duurt een jaar en wordt daarna automatisch per maand verlengd. Opzeggen kan door beide partijen, met een opzegtermijn van een maand.

Ons OOGplan in het kort:
1. Elke zes maanden een controle van uw ogen
2. Twee extra controlemomenten naar wens
3. Een onbezorgd optimaal zicht
4. Een servicecontract van €9,95 per maand

Tarieven

Diensten Kosten
Oogmeting zonder uitdraai gegevens gratis
Controle contactlenzen € 45,00
Uitdraai onderzoeksgegevens € 45,00
Optometrie  
Optometrisch onderzoek € 75,00
Optometrisch vervolg € 50,00
Droge ogen intake € 50,00
Contact oogdrukmeting € 35,00
BlephEx behandeling € 105,00
Expressie klieren van meiboom en lichtmodulatie € 105,00
IPL & Lichtmodulatie € 125,00
Orthoptie  
Orthoptisch onderzoek € 75,00
CBR keuringen  
CBR keuring € 110,00
CBR esterman € 60,00
Eyescan  
Vooronderzoek laser / implantlens € 100,00
Voor & nazorg - tot 1 jaar na behandeling * € 250,00
* voor afbouwschema vormstabiele contactlenzen wordt een prijsopgave
op maat gemaakt op basis van een toeslag van € 39,00 per extra controle

Heeft u onverhoopt een klacht?

Uiteraard doen we ons uiterste best om u de beste oogzorg te bieden. Toch kan het gebeuren dat u niet tevreden bent over onze producten of dienstverlening. Wij willen u vragen uw klacht digitaal te melden via oogzorg@vanessenoptiek.nl. Zou u in uw e-mail duidelijk aan willen geven wat uw klacht is, hoe en wanneer deze ontstond en wat volgens u een gezamenlijke oplossing zou kunnen zijn. Binnen uiterlijk twee weken nemen wij contact met u op om een afspraak te maken om uw klacht te bespreken en/of onduidelijkheden weg te nemen. Een gesprek met de betreffende medewerker leidt vaak al tot een oplossing.
Blijft u na contact en/of een gesprek zitten met de klacht, dan kunt u een klacht indienen bij het Klachtenloket Paramedici.

Afspraak maken?

Ons team adviseert u graag persoonlijk over optometrie, orthoptie of andere oogzorg. Voor oogzorg werken wij alleen op afspraak. We helpen u graag.

0478 512 567
Johan
Johan
© 2024 - Van Essen Optiek
Created by LR Internet