Myopie controle


Als uw kind myopie aan het ontwikkelen is, vraagt u zich wellicht af of er iets meer gedaan kan worden tegen het toenemen van de brilsterkte dan alleen het volgen van lifestyle adviezen. Jarenlang hebben onderzoekers gezocht naar een behandeling. Het ontwikkeling van hoge myopie kan ik de toekomst schadelijk zijn voor het oog. 

Gelukkig is er inmiddels goed nieuws: Een aantal recente studies laten zien dat het mogelijk is om de progressie van myopie tijdens de kinder en tienerleeftijd af te remmen. De huidige behandelopties richten zich op twee werkingsmechanismen.
 

LenzenPerifiereDefocus

Contactlenzen voor correctie van de perifere defocus

Contactlenzen kunnen de projectie van de lichtstralen in het midden, maar ook aan de zijkanten van het oog veranderen. Dan kan er in het hele oog een scherp beeld op het netvlies vallen. Dat dit gunstig is hebben verschillende wetenschappelijke studies gevonden. Er zijn twee typen contactlenzen die op deze manier de myopie progressie remmen: Nachtlenzen en multifocale zachte contactlenzen. Behandeling met deze lenstypen kan een reductie van de myopie progressie van 30%-50% opleveren.
 

Atropine oogdruppels

De ongekroonde koning van de myopie progressie is een behandeling met atropine oogdruppels die iedere avond genomen moeten worden tijdens de jaren van progressie. Gebleken is dat hogere concentraties het meest effectief zijn, maar dat deze na het stoppen juist weer een progressieve groei van het oog kunnen geven.
In het Erasmus MC hebben onderzoekers inmiddels 300 kinderen met atropine oogdruppels behandeld gedurende meerdere jaren. Gebleken is dat 80% de behandeling goed volhoudt ondanks de bijwerkingen, en dat dit beter gaat als de kinderen een zonnebril op sterkte gebruiken voor buiten en een multifocale bril voor binnen. Het Erasmus MC behandeld met name kinderen waarvan zij denken dat zij op volwassen leeftijd een brilsterkte meer dan Sf -6,00 ontwikkelen. 

Doe de risico analyse

Deze korte test helpt je om het risico van bijziendheid voor jouw kind in kaart te brengen en biedt advies om bijziendheid, of de progressie ervan, zoveel mogelijk te voorkomen. Klik hier voor de test.

Bron: www.myopiestudie.nl

 

Website door Forwart sitemap