Eyelight - IPL & lichtmodulatie

De EyeLight werkt met 2 elkaar versterkende technologieën, te weten IPL en lichtmodulatie.

IPL (Intense Pulsed Light)

IPL is een hoog intensiteit pulserend licht waarmee we de binnenkant van het ooglid bereiken. Zo wordt behandeling mogelijk van slecht werkende meiboomklieren (talgklieren) en van ontstoken oogleden. Met een korte warmtepuls worden indirect de klieren van meiboom geprikkeld en talgblokkades opgelost. De talgproductie van deze talgkliertjes zal hierdoor omhoog gaan, deze vetachtige substantie vormt een beschermlaagje dat het traanvocht bindt met het oog. Zo houdt uw oog het vocht beter vast.

Lichtmodulatie

Lichtmodulatie wordt toegepast door middel van een “warmtemasker” met rood LED-licht.

Lichtmodulatie zorgt voor een betere stofwisseling van de huid en verbetert de aanmaak van collageen en elastine. Dit rode LED-licht zorgt daarnaast voor een onderhuids warmte-effect, welke direct het bovenste en onderste ooglid van binnenuit verwarmt. Hierdoor wordt het talg in de meibomkliertjes dunner.

Een behandeling bestaat meestal uit 2 delen, IPL (enkele minuten) en het lichtmodulatie warmtemasker (15 minuten). Deze combinatie zorgt voor een betere contractie én productie van de Meiboomkliertjes. Hierdoor verkrijgen we een betere afgifte van een natuurlijke talg.

Eyelight uitgeknipt

Pijnloos en veilig

IPL en lichtmodulatie worden al jaren toegepast in de dermatologie. Het is pijnloos en veilig. Een EyeLight behandeling bestaat uit gemiddeld twee tot vier sessies – dat verschilt per persoon. Een sessie duurt dertig minuten. U kunt uw normale activiteiten direct hervatten.

Website door Forwart sitemap