B.I.G. Vision by Rodenstock

B.I.G. Vision® van Rodenstock zorgt voor een fundamentele verandering op het gebied van brillenglazen door rekening te houden met de unieke vorm en grootte van uw beide ogen.

Door brillenglazen te maken die gebaseerd zijn op de biometrie van uw individuele ogen, bieden we u de scherpst mogelijke kijkervaring.

Met de DNEye® Scanner maken we biometrisch oogmodel middels een scan van het oog. Met een onschadelijke lichtstraal worden 7000 hypernauwkeurige metingen verricht. Zo wordt bijvoorbeeld duidelijk wat de precieze afwijking is voor verschillende gebieden in de pupil.

Daarnaast krijgen we met de DNEye® Scanner extra informatie voor een eventueel leesdeel, zodat ook dit deel nog nauwkeuriger kan worden geslepen. Meer details, meer kleur en meer contrast.

We noemen deze brillenglazen B.I.G. - BIOMETRISCH INTELLIGENTE GLAZEN®

Wat kun je verwachten van een DNeye meting?

  • RS_DNEyeComplete analyse van de verschillende gebieden in je pupil
  • Meting dag- en nachtzicht door verschillende lichtomstandigheden te simuleren
  • Sterktemeting voor het kijken op alle afstanden
  • Meting kanteling van je ooglens tijdens het lezen voor optimale scherpte
  • Scan van de oppervlakte van het hoornvlies
  • Grootte van het oog wordt bepaald

 

Nachtblind? 

Wist je dat veel mensen onterecht denken dat ze nachtblind zijn? In werkelijkheid is hun oogafwijking ‘s nachts en tijdens de schemer anders dan overdag. Dit heeft te maken met de grootte van de pupil. De Rodenstock DNEye® Scanner bootst verschillende lichtomstandigheden na en meet vervolgens de exacte afwijking bij diverse pupilgroottes. Zo heb je altijd optimaal zicht: overdag, tijdens de schemer én ‘s nachts.

Vaak vermoeide ogen?

Wist je dat je ooglens kantelt wanneer je leest? Hierdoor kunnen oogfouten ontstaan, waardoor het beeld op je netvlies niet optimaal scherp is. De Rodenstock DNEye® Scanner neemt deze kanteling daarom mee in zijn analyse. Hierin is het apparaat uniek. Dit resulteert in extra meetgegevens die wij gebruiken om het leesdeel van je glazen nog nauwkeuriger in te slijpen. Hierdoor heb je minder last van vermoeide, prikkende ogen.

Nachtblind

 

 

 

 

Website door Forwart sitemap