Brillenglazen

Varilux by EssilorEssilor, de fabrikant van het Varilux glas, is in 1972 ontstaan uit een fusie tussen de twee Franse oog-optische bedrijven Essel en Silor. De productiefaciliteit in Zevenaar is in 1925 opgericht en in 1982 door Essilor overgenomen. 

Essilor International

Essilor International is vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en telt wereldwijd bijna 38.000 medewerkers. De productie vindt plaats in 16 fabrieken en ruim 270 receptslijperijen. Bovendien zijn er 4 Research & Development centra, waar voortdurend wordt gewerkt aan vernieuwing en verbetering van de producten.

Essilor de uitvinder van het multifocale brillenglas onder het merk Varilux

In 2009 vierde Varilux haar 50-jarig jubileum! Het multifocalebrillenglas werd 50 jaar daarvoor uitgevonden door Essilor. Varilux was het eerste multifocale glas ter wereld waardoor gemakkelijk en goed, van dichtbij tot veraf, kon worden gekeken zonder hinderlijke overgangen. Ondertussen zijn er verschillende varianten op de marktgekomen, afgeleid van het originele Varilux-design. Het Varilux glas is echter nog steeds niet geëvenaard. Essilor verbetert voortdurend haar producten, zoals haar laatste innovaties S-serie en E-serie. Grondige onderzoeken naar de kijkbehoeften van brildragers en de ontwikkeling van de meest hoogwaardige digitale productietechnieken liggen hieraan ten grondslag. Mede daardoor loopt Essilor op het gebied van de kijkoplossingen steeds voorop.

 

Website door Forwart sitemap