Een bril tegen blauw licht, voorkomen is beter dan genezen! 

Blauw licht wordt voornamelijk uitgestraald door de zon. Maar ook LED lampen, TV, computerschermen en telefoon stralen blauw licht uit. Overmatige blootstelling kan schadelijk zijn voor de ogen. Blauw licht heeft echter ook een positieve kant.

Schadelijk blauw-violet licht

Blauwviolet licht bestaat gedeeltelijk uit lichtstralen die schadelijk kunnen voor voor uw ogen. Net zoals bij UV-straling kan overmatig blootstelling aan blauwviolet licht uw ogen schaden. 
Het verschil ten opzicht van UV-licht is dat blauw licht verder doordringt in het oog. Dit kan zelfs schade aan het netvlies veroorzaken, met alle gevolgen van dien. Oogproblemen die hierdoor kunnen ontstaan zijn: vermoeide ogen, branderige ogen, staar en macula degeneratie. 

Voordelen van blauw licht

Blauw licht bestaat onder andere uit blauw-turquoise licht. Dit deel van het lichtspectrum heeft voordelen voor uw gezondheid. 
Blauw-turquoise licht reguleert onze biologische klok, welke zorgt voor onze slaapcyclus. Het is daarom essentieel voor een goede nachtrust en een goed dag en nacht ritme. Blauwviolet licht kan ook de hersenactiviteit een boost geven waardoor het geheugen, humeur, alertheid en mentale prestaties beter worden. Voor een goede mentale en fysieke gezondheid is het dus essentieel dat wij in aanraking komen met blauwviolet licht.

Beschermen tegen schadelijk blauwlicht

Tegenwoordig is het eenvoudig om met behulp van een bril onze ogen te beschermen tegen blauw licht. Dit kan op twee manieren: met de speciale coating op het brillenglas (Crizal Prevencia) of met een brillenglas waarin dit verwerkt zit (Eye Protect System). 

Crizal Prevencia

De coating filtert selectief het schadelijke licht, maar laat het noodzakelijke ‘goede’ licht wel door. Ideaal voor het gebruik achter beeldschermen en telefoons. 

Eye Protect System

Het revolutionaire brillenglas waarbij de bescherming tegen schadelijk licht zit verwerkt in het materiaal van het glas. Het is dus géén coating. Hierdoor geniet de brildragen van een helder brillenglas met een optimale bescherming tegen zowel UV-licht als schadelijk blauwviolet licht. 

 


Naar het blog

Website door Forwart sitemap